Strážníci s policisty spojili síly při společné akci v problémové lokalitě Stovky. Akce budou pravidelné
Policisté z PČR Most a strážníci Městské policie Most při společné akci. Foto: Město Most
Most

Most - Zástupci vedení Police ČR, územního odboru Most, a městské policie se na společném setkání k situaci v sociálně vyloučené lokalitě Stovky v Mostě dohodli na sloučení aktivit, které realizují obě policie v této problémové lokalitě.

Na jednání si policisté se strážníky vyměnili poznatky z lokality a naplánovali společně sérii bezpečnostních opatření a společných policejních akcí, které by měly pomoci zvýšit bezpečnost a veřejný pořádek v lokalitě.

Dvě desítky policistů ze třech útvarů Police České republiky a strážníci městské policie se rozdělili do skupin a ve společných hlídkách provedli kontrolu jednotlivých vchodů s cílem pátrání po konkrétních osobách a kontrolu osob ve společných prostorech domů a okolním veřejném prostranství. Tam vypomáhali také asistenti prevence kriminality, kteří v lokalitě denně působí.

„Kromě pátrání po osobách, na které byl vydán příkaz k zatčení nebo příkaz k dodání do výkonu trestu, se zaměřujeme také na získání poznatků k pachatelům trestných činů a jejich aktivnímu vyhledávání, a také na kontrolu osob zneužívajících omamné a psychotropní látky a další protiprávní jednání z této oblasti, uvedl Jindřich Bergmann, zástupce vedoucího územního odboru Most Policie ČR.

Policisté se strážníky se zaměřili také na pátrání po osobách, které jsou potřeba k procesním úkonům orgánů Policie ČR nebo na byty obývané cizími státními příslušníky bez potřebných dokumentů.

Zaměřují se také na konkrétní byty, kde dochází opakovaně k porušování občanského soužití, nočního klidu a obecně k obtěžování ostatních nájemníků.

„Jednáme s desítkami majitelů bytů, jejichž nájemníci dělají problémy, abychom je na to upozornili. Stále ale vidím jako vhodné dlouhodobé řešení v systematickém výkupu bytů v této lokalitě tak, aby město samo mohlo jednat v případě, kdy nájemníci dělají problémy. Zatím se městu podařilo vykoupit 86 problémových bytů. V těchto bytech budeme moct – jako majitel - ovlivnit skladbu obyvatel a ukončit nájemní vztahy s těmi problémovými, vysvětlil Jaroslav Hrvol, ředitel Městské policie Most.

Při společné policejní akci byly zajištěny tři hledané osoby a policie získala poznatky k protiprávním jednáním i k jejich pachatelům. Výstupy z akce budou dále vyhodnoceny na společném setkání obou policií. Kromě běžných, každodenních opatření, která průběžně realizují obě bezpečnostní složky, jsou v nejbližší době naplánovány další velké společné akce s obdobným zaměřením, a to pravidelně, dvakrát do měsíce.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru