Tohle byste na talíři nechtěli! Řidič vezl čtvrt tuny masa a párků za nevyhovujících teplot
Foto: SVS
Most

Ústecký kraj - Veterinární inspektoři z Ústeckého kraje při společné kontrole s Celním úřadem na dálnici D8 na Litoměřicku odhalili vozidlo, které převáželo více než čtvrt tuny chlazeného drůbežího masa s droby a krůtích párků v nevyhovující teplotě.


Při kontrole vozidla provedené na dálnici D8 u čerpací stanice poblíž Siřejovic na Litoměřicku zjistili veterinární inspektoři 233 kilogramů drůbežího masa a drobů a také 33 kilogramů krůtích párků. V době kontroly bylo chlazení nákladního prostoru vozidla vypnuté. Teplota prostředí v nákladním prostoru činila téměř + 13 °C. Vnitřní teplota převážených potravin se pohybovala mezi + 6 °C a + 12 °C. Deklarovaná teplota u kuřecího masa přitom činila od 0 °C do + 4 ° u krůtích párků pak + 5 °C. Řidič navíc neměl k přepravovaným živočišným produktům žádné obchodní doklady, což je také v rozporu se zákonem.

0509maso1

0509maso2

Foto: SVS

Maso i masné výrobky jsou na dodržení teplot skladování velmi citlivé. Při jejich nedodržení může velmi rychle dojít ke smyslovým změnám potravin a k množení patogenů ohrožujících zdraví konzumentů. Veterinární inspektoři zadržené potraviny znehodnotili barvou a kontrolované osobě bylo nařízeno zajistit jejich likvidaci v asanačním podniku. Za zjištěná porušení bezpečnosti potravin může být uložena pokuta do výše až 10 milionů Kč.

0509maso4

Foto: SVS

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru