Plzeňská kapela opěvuje Most! Dva členové totiž pocházejí z drsného severu
Kapela Lechotín Boys. Foto: archiv kapely
Most

Most – Je to pár hodin, co plzeňská kapela Lechotín Boys zveřejnila svůj nový song Tady je Most s oficiálním videoklipem. Nejde o žádnou drzost a legraci, kterou si muzikanti dělají ze severočeského města, naopak – jde o poctu rodnému městu dvou členů kapely.


Song Tady je Most je skvělá bigbeatová pecka, v klipu nechybí záběry všech mosteckých dominant – jezera, přesunutého kostela, Prioru, opravené budovy kasáren, mrakodrapu SHD Komes, pivnice U Jeptišek, ani nahrávacího studia Ponte Records a hudebního klubu Rokáč Vinohrady.

 

Lechotín Boys studio

Song Tady je Most natáčela kapela v mosteckém studiu Ponte Records, klip budou křít v Rokáči Vinohrady. Foto: archiv kapely

Nic není náhodou. V Ponde Records kapela svůj song natáčela, v Rokáči Vinohrady vystupoval Vladimír Kadlec ještě jako člen kapely Kutloch, když klub vlastnil Sláva Valvoda. „Já se v Mostě narodil a žil na Mostecku až do 17 let. Jako malej jsem vždycky tahal kombo a kytary z Rokáče,“ vysvětluje Vojtěch Kadlec.

Vladimír Kadlec je autorem textu i hudby, jeho syn, tedy Vojta Kadlec společně s Lukášem Žežulkou vymysleli, jak bude vypadat klip. Co říkají ostatní členové kapely na severočeské město? „Že je to rodiště pořádného bigbeatu,“ odpovídá s úsměvem Vojta Kadlec.

Kapelu zakládal s dalšími studenty Lukášem „Želevou“ Žežulkou a Alešem Sladkým v roce 2014, když v době studií bydlel na kolejích v Plzni na Lochotíně. Publikum si získali záhy a brzy koncertovali v plzeňských klubech. V roce 2018 si kapela dala pauzu, kterou utnul rok 2021. Tehdy v českobudějovickém studiu Pluto Sound GFD kluci natočili první studiové album Hubenej Rock. O rok později se kapela rozšířila o baskytaristu Vladimíra Štuxu a sólovou kytaru přišel podpořit vyhraný veterán severského bigbítu Vladimír Kadlec. Posledním příchozím je kytarista Adam Gabriel. Společně plánují druhé studiové album, které má vzniknout příští rok.

 

Lechotín boys zakladatelé

Kapela Lechotín Boys vznikla jako studentská. Foto: archiv Vojtěcha Kadlece

 

A kde jinde by se měl nový klip křtít, než v Mostě? „Všechny zveme na křest klipu v pátek 15. září do Rokáče Vinohrady, kde hrajeme s kapelou Starci po chmelu,“ potvrzuje Vojta Kadlec.

 

Lechotín boys vojta Kadlec

Vojtěch Kadlec

Lechotín Boys Lukáš Žetulka

Lukáš Žežulka

Lechotín Boys Vladimír Štuxa

Vladimír Štuxa

Lechotín Boys Vladimír Kadlec

Vladimír Kadlec

Lechotín Boys Adam Gabriel

Adam Gabriel

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru