VIDEO: Pozitivní zářez si při lovu lumpů z drogového podsvětí tentokrát udělali mostečtí policisté
Reprofoto z videa z policejního zásahu.
Most

Most – Mostečtí kriminalisté dotáhli do úspěšného konce několik měsíců rozpracovaný případ výroby a distribuce drog na Mostecku. Obvinili celkem 7 osob. Dva z nich již sledují svět z vazební věznice.

Širokou veřejností je často diskutovaným tématem právě problém prodeje a užívání drog v mostecké sociálně vyloučené lokalitě „Stovky.“ Z této lokality získali policisté TOXI týmu v únoru zásadní poznatek, kterým se začali velmi intenzivně zabývat. Tady začíná celý příběh pojmenovaný akce CHIMERA. „Kriminalisté pečlivě shromažďovali informace, které je dovedly k 27letému muži. Tomu kladou za vinu, že v posledních dvou letech obstaral a následně prodal pervitin nejméně ve 310 případech. Během této doby několikrát změnil své bydliště, které bylo místem distribuce. Celkem mu rukama prošlo několik desítek gramů této drogy, kterou poskytoval koncovým uživatelům za částku od 100 do 400 korun za jednotlivý prodej," popsal část případu policejní mluvčí Václav Krieger.

Tím ale práce policistů nekončila a zajímali se zejména o to, odkud tento prodejce metamfetamin bral. „Mravenčí prací zjistili, že obviněný je napojen na několik zdrojů. Jedním z nich byl 31letý dodavatel z Litvínova a jeho 26letý řidič. Ti měli pervitin vyrábět v jednom z litvínovských bytů. Hotový produkt pak rozváželi i do okolních okresů. Ovšem hlavní cílovou oblastí pro distribuci byla právě lokalita mosteckých stovek," doplinil Václav Krieger. Smyčka se pomalu utahovala a policisté nasbírali operativními prostředky mnoho důkazního materiálu. Získané indicie je navedly k jedné nemovitosti v obci České Zlatníky. Tam se měly zájmové osoby vyskytovat. V tu dobu už policejní vyšetřovatel držel v ruce na dvojici dodavatelů souhlas se zadržením.

Uplynulou středu spadla klec a policisté ze Zásahové jednotky Ústeckého kraje oba muže zadrželi. Dvojice nebyla ovšem v objektu sama. Spolu s nimi tam byli další 2 muži, kteří byli vyrušeni akorát při vaření pervitinu. Pak se rozjel kolotoč trestního řízení. Následující den kriminalisté provedli domovní prohlídky jak v litvínovském bytě, tak v rodinném domě v Českých Zlatnících. Ze zásahu zveřejnila policie videozáznam. „Při nich zajistili mnoho dalšího důkazního materiálu, zejména chemikálií, prostředků k výrobě drogy, ale také zhruba 350 gramů hotového produktu určeného už s samotnému prodeji. Mimo jiné policisté narazili na odcizenou střelnou zbraň a na 40 tisíc korun v hotovosti. Při samotném prověřování případu vyšlo najevo, že skupina osob měla při posledních třech procesů vaření vyrobit nejméně 1 050 gramů pervitinu," podotkl policejní mluvčí. To je při současné ceně na trhu už slušný výdělek.

Zajištěné věci a materiál odeslali kriminalisté ke zkoumání. Podle výsledku expertízy se může změnit právní kvalifikace. Všem osobám vyšetřovatel předal sdělení obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dealerovi ze Stovek hrozí v případě uznání viny trest až do výše 5 let. Všem ostatním pak až 10 let ve vězení. Dva z obviněných počkají do rozsudku ve vazební věznici, kam je poslal soud na návrh policistů. „Tím ale práce TOXI týmu nekončí. V rámci realizace CHIMERA je předpoklad dalších obvinění," uzavřel mluvčí Krieger.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru