Neplatí na potomka, hrozí mu kriminál. Rodič, který zůstane s dítětem sám, často doslova živoří
Ilustrační foto: e-deníky
Most

Most – Mostecká vyšetřovatelka obvinila 35letého muže ze Žatce ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy. Ten asi zapomněl, že mu po světě běhají ratolesti a v současné době dluží na výživném desetitisíce korun.

Okresní soud v Lounech uložil muži platit alimenty na jeho dva nezletilé syny. S tím si asi hlavu nelámal a od prosince roku 2021 do května následujícího roku nepřispěl ani korunu. Obdobná platební nečinnost přišla v listopadu loňského roku do současnosti. „Přestože není nijak zdravotně omezen, nebrání mu v tom závažné okolnosti nebo nedostatečné majetkové možnosti, stíhaný dluží na výživném 80 tisíc korun," podotknul policejní mluvčí Václav Krieger.

Nejen, že peníze asi dětem chybí, ale Žatečan může v případě uznání viny strávit až rok za mřížemi.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru