Je airsoft drahý sport?
Zdroj: Gunfire
Most

Airsoft je stále populárnější forma rekreace, která kombinuje prvky taktické hry, střelby a týmové soutěže. Tento sport začíná být zajímavý pro stále více lidí, kteří si zároveň kladou otázku, jestli to nebude příliš velká finanční zátěž. K jeho nácviku potřebujete airsoftové vybavení, které může být velmi rozsáhlé a drahé. Při četbě různých typů návodů může člověk nabýt dojmu, že bez tlusté peněženky bychom se do airsoftu vůbec neměli pouštět, a tak se podíváme, zda je to skutečně pravda a prověříme, s jakým rozpočtem musíme začít.

Nákup airsoftové zbraně

Jedním z největších nákladů spojených s airsoftem je bezesporu nákup airsoftové zbraně. Ceny zbraní se liší v závislosti na značce, modelu a kvalitě zpracování. Najdete jak levnější zbraně, tak exkluzivnější a dražší. V tomto případě jde kvalita často ruku v ruce s cenou, ale ne vždy – existují i skvosty za rozumnou cenu, což nic nemění na tom, že pořízení kvalitní elektrické zbraně, např. útočné pušky stojí kolem 3500 Kč .Méně mohou stát kvalitní manuální zbraně, které někdy na začátku střelecké dráhy dobře fungují.

Střelivo a potřebné vybavení

Nyní přejděme k dalšímu příslušenství, které je součástí nezbytné airsoftové výbavy, tedy té, kterou si musíme dokoupit. Airsoftové kuličky mohou být důležitou a drahou položkou v našem airsoftovém rozpočtu. Čím víc hrajeme, tím víc je používáme. Kvalitní přesné kuličky jsou také dražší, ale máme pro vás způsob, jak tyto náklady snížit. Nejlepší je koupit velké několika kilogramové baleni a poté se o kuličky dělit o náklady s ostatními spoluhráči.

Ochranné brýle/brýle jsou dalším nezbytným nákupem, na kterém rozhodně nemůžeme šetřit. Naše bezpečnost na nich závisí a jediné správné modely jsou ty, které splňují balistické normy. Naštěstí je můžeme koupit za pár stovek.

Dodatečné náklady na airsoft

S airsoftem může být spojeno i mnoho dalších výdajů, ale jen některé z nich skutečně musíme nést. Nevyhneme se poplatkům za účast na airsoftových akcích, jako jsou turnaje, soutěže nebo organizované hry. Malé náklady budou také spojeny s údržbou zbraně, ale mnoho částí taktické výbavy, jako jsou např.

Vesty, brašny, opasky, tlumiče, zaměřovače nebo helmy, nemusíme kupovat vůbec nebo si jejich nákup rozložíme.

Je airsoft drahý sport?

Odpověď na tuto otázku závisí na individuálních preferencích a finančních možnostech. S airsoftem jsou nepochybně spojeny určité náklady, ale jejich výši můžeme silně kontrolovat a přizpůsobit našemu rozpočtu. Máme na výběr širokou škálu vybavení a příslušenství, včetně levného a použitého vybavení, které nám také může poskytnout uspokojivý zážitek. Nepotřebujeme tedy velký rozpočet, abychom mohli začít hrát airsoft. Věnujte trochu více času hledání levnějších a kvalitních možností. Pokud však máme velký rozpočet, můžeme také utratit nemalé peníze za mnoho airsoftových a taktických produktů. Airsoftové zbraně a vybavení nakoupíme v mnoha internetových obchodech, např. Gunfire, který nabízí produkty mnoha oblíbených výrobců.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru