Policie zadržela v Ústeckém kraji další převaděče. Převáželi dohromady 33 nelegálních migrantů
ILUSTRAČNÍ FOTO: POLICIE ČR
Most

Ústecký kraj - V úterý 12. září krátce po 21 hodin byl na sjezdu z dálnice D8 u Lovosic zastaven a kontrolován 48letý řidič vozidla značky Volkswagen Transporter. Při kontrole vozidla a jeho posádky pojali policisté podezření na nelegální migraci, neboť doklady předložil pouze řidič. Dalších 15 spolucestujících nezjištěné totožnosti nemělo u sebe potřebné doklady ani povolení k pobytu na našem území.

Na základě lustrací v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se jedná o cizince, mladé muže ve věku do 44 let a jednoho nezletilce. Úmyslem 48letého řidiče, rovněž cizince, bylo odvézt za blíže nezjištěnou úplatu tyto spolujezdce do Spolkové republiky Německo.

Další kontrola, která odhalila nelegální migraci, proběhla ve středu 13. září krátce po poledni na sjezdu z dálnice D8 poblíž obce Doksany. Během zastavování vozidla značky Fiat došlo k útěku blíže nezjištěných osob. Na místo byl ihned povolán policejní vrtulník, který propátrával okolí. Do intenzivní a rozsáhlé pátrací akce se okamžitě zapojily všechny dostupné hlídky litoměřického územního odboru, kterým se během necelých tří hodin podařilo všechny spolucestující z vozidla, ukrývající se na různých místech v přírodním terénu, vypátrat. Nikdo z těchto osob neměl u sebe žádné doklady ani povolení k pobytu na našem území. Jednalo se o 18 mužů – cizinců, které měl 45letý řidič a jeho 38letý společník dovézt do Spolkové republiky Německo, za blíže nezjištěnou úplatu.

"Oba výše uvedení řidiči a společník byli na místě zadrženi a v současné době již čelí trestnímu stíhání pro trestný čin Organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru