OD SOUSEDŮ: Seniorku za bílého dne přepadl teprve šestnáctiletý mladík. Kvůli pár stovkám
Ilustrační foto
Most

Chomutov - V tomto týdnu přijali chomutovští policisté oznámení o přepadení ženy, které neznámý pachatel kolem půl jedenácté dopoledne odcizil kabelku. K události došlo na sídlišti Kamenná, když se 74letá seniorka vracela z nákupu. Přitom si všimla, že za ní jde nějaký mladík. Ten ji vzápětí napadl s cílem získat její kabelku, kterou žena svírala pevně v ruce.

Chvíli se s ní o tašku přetahoval, přitom paní strhl na zem a ona utrpěla drobné zranění. Muž pak s kabelkou, v níž byl kromě peněženky s hotovostí ve výši 800 korun také mobil a klíče, utekl. O kus dál si z peněženky vyndal peníze, další věci ho zřejmě nelákaly a nechal je pohozené na zemi.

Policisté, kteří od poškozené získali popis zmíněného muže, okamžitě začali po neznámém pachateli pátrat. Zajistili kamerové záznamy z okolí, přičemž na jednom z nich byl zachycen muž odpovídající popisu. Svou pozornost pak zaměřili na místa na sídlišti Zahradní, kde se často vyskytují problémové osoby, a vyplatilo se. Podezřelého spatřili vycházet z panelového domu. Když si všiml policistů, dal se na útěk. Ten však netrval dlouho a jakmile mu došlo, že je obklíčen, zůstal stát a ve 13 hodin byl zadržen.

"Když policisté zadrženého ztotožnili, zjistili, že se jedná teprve o 16letého mladíka. U sebe měl ještě zbylé peníze z lupu (cca 500 korun), které nestačil utratit a policistům je vydal. Vyšetřovatel ho již obvinil ze spáchání provinění loupeže. Za tu hrozí v případě prokázání viny podle trestního zákoníku za normálních okolností až desetiletý trest, který se však u mladistvých ze zákona snižuje na polovinu," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru