V Česku je k dispozici nová vakcína proti aktuálním variantám covidu. Očkujte se, vyzývá ministerstvo zdravotnictví
Ilustrační foto
Most

ČR - V České republice je již k dispozici nová adaptovaná monovalentní očkovací látka Comirnaty Omicron XBB.1.5., která je zaměřena proti aktuálně cirkulujícím variantám koronaviru. Distribuce této vakcíny byla zahájena v úterý 12. září a jednotlivá zdravotnická zařízení, ordinace praktických lékařů nebo očkovací místa bez registrace si tak mohou vakcínu pro své pacienty a další zájemce o očkování bez problému objednat u distributora.

Registrace k očkování bude umožněna počátkem října, v současné době je možné zvolit si některé z očkovacích míst bez registrace: ockoreport.uzis.cz.

Nyní dostupná vakcína je určena pro osoby starší 12 let, očkuje se jako jedna dávka a již se nerozlišuje, zda se jedná o základní očkování nebo posilovací dávku. Pro již dříve očkované platí, že by další dávka měla být podána nejdříve 3 měsíce po dávce předchozí. O optimálním termínu načasování očkovaní/přeočkovaní se poraďte se svým lékařem.

Varianta pro děti ve věku 5 až 11 let bude v ČR k dispozici koncem měsíce září nebo počátkem října, o její dostupnosti bude ministerstvo včas informovat.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru