Rybáři v severních Čechách vysadili téměř tři a půl tisíce sumců. Pomůžou s regulací invazivních ryb
Foto: Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz
Most

Severní Čechy - Do vybraných revírů (primárně velkých, jako například ÚN Nechranice a Labe) bylo distribuováno 3400 ks ročka sumce. Tento druh do daných vod zajisté patří, s ohledem na kanibalismus je schopen i seberegulace své populace.

Například na Labi je velice vítaným i s ohledem na regulaci invazivního hlaváče černoústého. Problémy může v případě přemnožení působit primárně na menších vodách, do kterých proto není cíleně vysazován.

1709rybykz1

Foto: Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz

Populace sumce je závislá především na vlastní reprodukci, vysazované ryby tvoří spíše menší množství z celkového objemu této ryby v revírech, což dokládají ostatně i statistiky úlovků. V minulém roce si rybáři z revírů Severočeského ÚS odnesli takřka 11 tisís kilogramů těchto vousatých krasavců.

1709rybykz3

Foto: Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru