České Švýcarsko: Objevte perfektní lokalitu, kde dovolenkovat v Česku
Zdroj obrázku: Madeleine Steinbach / Shutterstock.com
Most

Chcete-li alespoň na chvíli uniknout z městského shonu, perfektní destinaci představuje České Švýcarsko. Tato nádherná oblast v severních Čechách vás okouzlí skalními útvary, hlubokými údolími a rozlehlými lesy. Jde o místo, kde budete mít přírodu nadosah a můžete objevovat krásy české krajiny.

Pravčická brána

Pravčická brána je poměrně dobře známou lokalitou. Jde o ikonický pískovcový oblouk, který je největší svého druhu v celé Evropě. Zároveň je symbolem Českého Švýcarska. Procházka k této impozantní přírodní památce je dobrodružstvím sama o sobě. Cesta vás provede malebným lesem, v cíli si pak můžete užít působivý panoramatický výhled na okolní krajinu. Jestliže hledáte ideální lokalitu, kde dovolenkovat v Česku, Pravčická brána je skvělým výchozím bodem.

Jetřichovické vyhlídky

V Českém Švýcarsku narazíte na spoustu pískovcových skal, které jsou pro toto místo typické. Mezi nimi vedou okouzlující stezky, a hlavně se můžete těšit na dechberoucí výhledy. Rozmanité vyhlídky najdete v blízkosti obce Jetřichovice, ovšem narazíte na ně i v širším okolí. Nicméně ta nejkrásnější vyhlídka nese název Mariina Skála. Na vrcholu se nachází altán, který je replikou historického objektu. Výhledy odtud si zamilujete, ať už vás lákají spíše skalní stěny či rozlehlá zeleň a lesy.

Tisá

Tisá je někdy též označována jako skalní město, odtud můžete vyrazit na túru mezi pískovce. Díky tomu jde o oblíbené místo horolezců, je zde více než 110 registrovaných tras. Ovšem na své si zde přijde každý milovník turistiky. Procházka mezi skalami vás přenese do jiného světa. Vyrazit přitom můžete rovnou z obce – v jejím centru se nachází kostel sv. Anny, odtud vede přímá cesta do Tiských stěn. V okolí je samozřejmě také spousta možností pro cykloturistiku. V létě se pak můžete osvěžit v některém z rybníků.

Edmundova soutěska

Dalším z působivých míst v Českém Švýcarsku je nepochybně Edmundova soutěska. Jméno je odvozeno od knížete Edmunda Clary-Aldringena. Samozřejmě se zde můžete opět kochat krásnými výhledy, ovšem hlavním lákadlem je pestrost druhů, které zde můžete spatřit. Nachází se tu totiž mnoho rozmanitých rostlin a živočichů, které byste zde možná nečekali.

Panská skála

Nedaleko Kamenického Šenova leží působivá národní přírodní památka, která nese název Panská skála. Jde o geologický útvar tvořený čedičem, dříve zde byl i lom, po kterém zbylo malé jezírko. Jde o poutavé místo, a to zejména díky tomu, že skála vypadá jako kamenné varhany. Vyrazit sem můžete pěšky i na kole.

Možná byste mohli potřebovat tonery Canon – vyplatí se totiž připravit si itinerář, abyste neminuli tak nejkrásnější místa v této lokalitě. Vytisknutou trasu můžete mít vždy po ruce.

Ubytování v Českém Švýcarsku

Oblast České Švýcarska je skvělou lokalitou zejména pro všechny milovníky krásné přírody. Nachází se zde spousta okouzlujících míst, ať už jde o samotnou přírodu, výhledy či zajímavé přírodní úkazy. Je zde stále co objevovat, vyplatí se proto vyrazit na vícedenní výlet. Pokud budete hledat ubytování v Českém Švýcarsku, čeká vás spousta různých možností – apartmány, penzion, ale i chalupy. Doporučit lze ubytování v Jetřichovicích či v Tisé, ovšem zvolit můžete i jinou obec, jelikož krásná místa na vás čekají všude. Oblíbené je také Hřensko, Děčín a Kamenický Šenov.

České Švýcarsko je nepochybně ceněným klenotem severních Čech. Nabízí nezapomenutelné zážitky v přírodě a skvělou příležitost uniknout od každodenních starostí za krásami českého venkova. Dovolenou v této lokalitě si zamiluje každý, kdo si chcete užít klidný výlet a načerpat příjemnou atmosféru kouzelné přírody.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru