V problémové lokalitě opět zasahovali policisté společně se strážníky. Zdroj: PČR a MP Most
Most

Most – Uplynulou sobotní noc se již počtvrté setkali policisté a strážníci v mostecké problémové lokalitě. Ve „Stovkách“ pokračovala jedna z plánovaných, ale nepravidelných společných akcí. Uniformované hlídky plnily úkoly, které vzešly z jednání od kulatého stolu, a na kterých se dohodli zástupci vedení Policie České republiky, územního odboru Most a městské policie.

Desítky policistů a městských strážníků se rozdělily do skupin a opět kontrolovaly jak veřejné prostranství, tak jednotlivé prostory domů s jasným cílem. Tím je zvýšení bezpečnosti a dodržování veřejného pořádku dané lokalitě. „Policisté se strážníky se zaměřili také na pátrání po osobách, které jsou potřeba k procesním úkonům orgánů Policie ČR nebo na byty obývané cizími státními příslušníky bez potřebných dokumentů," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Plk. Ing. Jindřich Bergmann k tomu dodal: „Kromě pátrání po osobách, na které byl vydán příkaz k zatčení nebo příkaz k dodání do výkonu trestu, se zaměřujeme také na získání poznatků k pachatelům trestných činů a jejich aktivnímu vyhledávání, a také na kontrolu osob zneužívajících omamné a psychotropní látky a další protiprávní jednání z této drogové oblasti."

K akci se také vyjádřil  ředitel Městské policie Most Jaroslav Hrvol: „Zaměřujeme se také na konkrétní byty, kde dochází opakovaně k porušování občanského soužití, nočního klidu a obecně k obtěžování ostatních nájemníků. Jednáme s desítkami majitelů bytů, jejichž nájemníci dělají problémy, abychom je na to upozornili. Vidím cestu v systematickém výkupu bytů v této lokalitě tak, aby město samo mohlo jednat v případě, kdy nájemník dělá problémy. Například v bloku 92 se nám podařilo vykoupit 12 bytů a v nich budou moci bydlet jen lidé dodržující pravidla."

Společné hlídky při vzájemné aktivitě zkontrolovaly celkem 43 osob a jedna z nich procházela v evidenci jako hledaná. Při opatření byly odhaleny dva přestupky proti veřejnému pořádku, které byly na místě vyřešeny. Policistům se podařilo doručit jedné osobě důležitou písemnost od okresního soudu, ale zejména získali důležitý poznatek z drogové problematiky. Tím se budou nadále zabývat kriminalisté mosteckého Toxi týmu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru