Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Usnout v Mostě v noci na lavičce se nevyplácí. Přesvědčil se o tom muž z Kadaně, který nevydržel v bdělém stavu čekat na svoz do zaměstnání.

Mostečtí policisté sdělili podezření 28letému muži ze spáchání trestného činu krádeže. Ten dokonale naplnil heslo, příležitost dělá zloděje. „V polovině září v nočních hodinách přijel poškozený do Mostu vlakem z Kadaně. Pak se vydal k budově okresního soudu, kde čekal na pravidelný svoz do zaměstnání. Vozidlo pro něj mělo přijet až tři hodiny po půlnoci, proto se usadil na lavičku, vedle sebe si položil mobilní telefon a usnul. Toho využil podezřelý, který v brzkých hodinách procházel okolo," popsal událost policejní mluvčí Václav Krieger.

Nenechavec podle policistů z lavičky elektroniku sebral a uschoval. V tom se ale spící muž vzbudil a dožadoval se svého telefonu za 3 tisíce korun. Dostalo se mu akorát sprostých nadávek a nabídky, že si může mobil odkoupit zpět za pět stovek. S tím okradený nesouhlasil, ale vzhledem k aktuálnímu stavu lapky se do žádného konfliktu pouštět nechtěl, proto ho nechal odejít. „Mobilní telefon muž z Mostecka po chvíli prodal neznámé ženě na vlakovém nádraží za pár stovek. Peníze obratem utratil," dodal mluvčí.

Ze získaných poznatků policisté podezřelého ztotožnili. Vyšlo najevo, že slovo krádež mu není rozhodně cizí. Vzhledem k jeho majetkové trestní minulosti mu hrozí v případě uznání viny až tříleté vězení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru