Ilustrační foto: CC0
Most

Ústecký kraj – V září vzrostl celkový počet uchazečů o zaměstnání v Ústeckém kraji na 30 864, počet hlášených volných pracovních míst se zvýšil na 11 490 a podíl nezaměstnaných osob vrostl na 5,6 %. 

K 30. září 2023 evidoval Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem 30 864 uchazečů o zaměstnání. Jejich počet byl o 782 vyšší než na konci předchozího měsíce. Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku byl vyšší o 1 566 osob. Projevuje se tak každoroční trend končících sezonních prací.

Z uvedeného počtu bylo 28 313 dosažitelných uchazečů o zaměstnání ve věku 15-64 let. Bylo to o 764 více než na konci předchozího měsíce. V meziročním srovnání byl jejich počet vyšší o 1 555 osob. 

V průběhu měsíce bylo nově zaevidováno 4 871 osob. Meziměsíční nárůst počtu uchazečů byl zaznamenán ve všech okresech Ústeckého kraje, přičemž nejvyšší byl v okrese Děčín. Nicméně prim mezi okresy s nejvyšší nezaměstnaností drží Most – 7,2 %, kde to také zájemci o práci mají nejtěžší. Na jedno pracovní místo zde připadá 4,3 uchazeče. Naopak v Chomutově na jedno volné pracovní místo připadá jen 1,8 uchazeče. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru