Zvláště kamionům jedoucím z průmyslové zóny Vernéřov nový kruhový objezd usnadní napojení na silnici I/13. Foto: ŘSD Ústeckého kraje
Most

Vernéřov – Už jen poslední úpravy dodělávají silničáři na novém kruhovém objezdu na silnici I/13 u Vernéřova mezi Chomutovem a Kláštercem nad Ohří.

„Aktuálně dokončujeme už jen drobné práce a předpokládáme, že příští týden bude úsek bez dopravního omezení. Nyní zde řidiči projedou klasicky po okruhu se sníženou rychlostí 30 km/h," uvedlo Ředitelství silnic a dálnic Ústeckého kraje.

Kruhový objezd na silnici I/13 u Vernéřova už potřebuje jen "kosmetické" úpravy. Foto: ŘSD Ústeckého kraje

 

Pokud jedou řidiči ještě dále směrem na Karlovy Vary, musí počítat s novým omezením u Ostrova. Tam probíhají práce na osazení poloportálů s proměnným dopravním značením v obou směrech, které budou řidiče informovat o aktuálním stavu a sjízdnosti silnice I/25 směrem na Boží Dar.

„Aktuálně pracujeme na patce poblíž Ostrova, která je vybetonovaná, nyní probíhá ošetřování vybetonované konstrukce, demontáž bednění a dále provádíme zemní práce pro elektropřípojku. Druhá patka se nachází na poddolovaném území, proto bylo nutné provést její založení na mikropilotách. V současné době jsou mikropiloty a podkladní beton hotový a nyní vážeme výztuže," uvedla na sociálních sítích ŘSD Karlovarského kraje.

V jízdním pásu silnice I/13 ve směru na Chomutov je v místě prací provoz sveden do levého jízdního pruhu a ve směru na Karlovy Vary je pravý jízdní pruh zúžen. „Do konce října plánujeme mít poloportál za 17 milionů korun nainstalovaný a na zimu pro řidiče plně připravený," dodává ŘSD Karlovarského kraje.

Zhotovitelem je společnost ELTODO, a. s., a HERKUL a. s.

 

U Ostrava se na silnici I/13 pracuje na osazení poloportálů s proměnným dopravním značením. Foto: ŘSD Karlovarského kraje

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru