Hasiči se zadýmenou chodbou museli dostat k místu fiktivního požáru. Foto: HZS Ústeckého kraje
Most

Bělušice – V úterý 10. října bylo velmi rušno v bělušické věznici. Jednotvárnost všedních dní narušilo vězňům taktické cvičení na téma požár prádelny v prostorách věznice.


Cvičení mělo za cíl osvojit si základní postupy zasahujících jednotek při zdolávání mimořádných událostí v zařízeních se zvláštním režimem, mezi něž věznice patří.

„Důležitou částí cvičení bylo prověřit ukázněnost odsouzených a provedení prvotních opatření k zamezení šíření požáru požární hlídkou odsouzených a dále provést ve spolupráci s příslušníky vězeňské služby ČR záchranu dvou pohřešovaných osob," uvedl na sociálních sítích Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje.

Cvičení se zúčastnili profesionální hasiči z Mostu, podnikoví hasiči Elektrárny Počerady, jednotka dobrovolných hasičů Libčevsi a příslušníci vězeňské služby ČR.

 

Foto: HZS Ústeckého kraje

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru