Vizualizace modernizace autobusového nádraží. Foto: město Most
Most

Most – Už žádné meziměstské autobusy v centru Mostu. K nástupu do přepravy cestujících mimo Most má sloužit výhradně autobusové nádraží. Město proto plánuje jeho modernizaci za více než 70 milionů korun.  

Autobusové nádraží v Mostě projde rozsáhlou modernizací, kvůli níž město při projekční přípravě vykoupilo potřebné pozemky. Nejde však o pozemky původního autobusového nádraží, které dosud zeje prázdnotou. Jde o plochu přesně na opačné straně, tedy směrem k Hněvínu.

„V rámci modernizace půjde hlavně o zemní práce, při nichž se vybudují nové odstavné plochy a zázemí pro dopravní podnik a dopravce, kteří zajišťují meziměstskou dopravu. Cílem modernizace je poskytnout dopravcům takové zázemí, abychom s nimi byli schopni dojít k dohodě, že jejich autobusy nebudou zatěžovat dopravu ve městě. Dopravu po Mostě má pokrýt městská hromadná doprava, kterou se cestující přepraví na nádraží, odkud pak jezdí meziměstské linky. Byli bychom rádi, kdyby to po modernizaci autobusového nádraží takto skutečně fungovalo," vysvětlil primátor Mostu Marek Hrvol.

V plánu je také vybudování odstavných ploch pro osobní vozy a úprava nástupních zastávek. Město má již na celou akci přislíbenu dotaci z IROP – ITI. „Peníze jsou v programu na tuto akci přislíbeny, jde o cca 47 milionů korun. Práce na rekonstrukci by měly začít na přelomu března, dubna a hotovo by mělo být v roce 2025, přičemž práce budou trvat déle než jeden rok," doplnil primátor.

 

 

 

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru