Foto: Zoo Děčín
Most

Děčín – Děčínští kriminalisté zahájili trestní stíhání 42letého muže. Podle zjištění kriminalistů měl v červnu letošního roku v areálu děčínské ZOO, v době mimo návštěvní hodiny, poškodit elektrický ohradník výběhu opic makaka chocholatého. Devíti členná skupiny opic následně utekla z areálu zoo do přírody.

Následně měl muž ještě poškodit dveře objektu restaurace na Pastýřské stěně. „Policejní komisař muže obvinil ze spáchání přečinu poškození cizí věci ve stádiu pokusu a dílem dokonaným. Trestní stíhání je vedeno na svobodě. V případě uznání viny u soudu může obviněnému hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

O případu jsme informovali ZDE.

Makaky chovatelé chytali asi týden do odchytových klecí, opice měly tendenci se vracet k zoo. Psali jsme v tomto článku. Nakonec se všechna zvířata podařilo pochytat a vrátit zpět do výběhu. O posledním uprchlíkovi jsme také informovali

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru