Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Mostecký vyšetřovatel obvinil 35letého muže ze spáchání trestných činů  krádež a vydírání se zbraní. Psal se slunečný prázdninový den a stíhaný vstoupil do jednoho ze supermarketů, a to bez peněz. Zřejmě měl chuť na sladké.

„Procházel se po prodejně, pak vzal z regálu pět kusů čokoládových tyčinek za stovku, ale místo do nákupního košíku je schoval do brašny. Na pokladu se jenom podíval a prošel okolo," popsal způsob krádeže policejní mluvčí Václav Krieger.

To ovšem neuniklo pracovníkovi ostrahy, který nekalého zákazníka zastavil. Zloděj se dal nicméně na útěk, ovšem za pomoci dalšího pracovníka obchodu byl zastaven. Do teď se to jeví jako scénář, na který jsou zaměstnanci zvyklí. Mostečan se ale vzdát nechtěl. „Ze svého zavazadla tasil injekční stříkačku, kterou máchal před zaměstnanci prodejny. U toho prohlásil, že trpí nakažlivou a nevyléčitelnou nemocí. Muž hrozil, že kdo se ho bude snažit zastavit, toho píchne. Pak z místa utekl," dodal mluvčí.

Policisté se touto událostí začali ihned intenzivně zabývat. Ze získaných informací podezřelého muže ztotožnili a přivedli k výslechu. Na oddělení vyšlo najevo, že Mostečanovi slovo krádež není cizí. Loňský prosinec se vrátil z výkonu trestu odnětí svobody, kde pobýval na základě rozhodnutí Okresního soudu v Chomutově více než tři roky. Teď mu na kontě přistane zřejmě další trest, který může být v případě uznání viny tentokrát až na osm let.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru