Foto: Policie ČR
Most

Most – Desítky policistů a městských strážníků se rozdělily do skupin a opět kontrolovaly jak veřejné prostranství, tak jednotlivé prostory domů. Uplynulý páteční večer se ozbrojené složky sešly opět ve „Stovkách“, kde pokračovala již šestá plánovaná akce.

V problémové lokalitě smíšené hlídky plnily úkoly, na kterých se dohodli zástupci vedení Policie České republiky, územního odboru Most a městské policie. Hlavním úkolem je zvýšení bezpečnosti a dodržování veřejného pořádku dané lokalitě.

K samotnému opatření se v minulosti vyjádřil zástupce ředitele Územního odboru Most plukovník Jindřich Bergmann: „Kromě pátrání po osobách, na které byl vydán příkaz k zatčení nebo příkaz k dodání do výkonu trestu, se zaměřujeme také na získání poznatků k pachatelům trestných činů a jejich aktivnímu vyhledávání, a také na kontrolu osob zneužívajících omamné a psychotropní látky a další protiprávní jednání z této drogové oblasti."

Z úst ředitele Městské policie v Mostě Jaroslava Hrvola zazněla o akci tato slova: „Zaměřujeme se také na konkrétní byty, kde dochází opakovaně k porušování občanského soužití, nočního klidu a obecně k obtěžování ostatních nájemníků. Jednáme s desítkami majitelů bytů, jejichž nájemníci dělají problémy, abychom je na to upozornili. Vidím cestu v systematickém výkupu bytů v této lokalitě tak, aby město samo mohlo jednat v případě, kdy nájemník dělá problémy. Například v bloku 92 se nám podařilo vykoupit 12 bytů a v nich budou moci bydlet jen lidé dodržující pravidla."

 

 

Policisté se strážníky se zaměřili také na pátrání po osobách, které jsou potřeba k procesním úkonům orgánů Policie ČR nebo na byty obývané cizími státními příslušníky bez potřebných dokumentů.

Se společnými hlídkami se v pátek večer setkalo celkem 182 kontrolovaných osob. Podařilo se vypátrat 3 osoby, které se vyhýbaly spravedlnosti. Policisté vyřešili jeden zjištěný přestupek. Kontroly budou v budoucnu nadále pokračovat v nepravidelných intervalech.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru