Ilustrační foto: CC0
Most

Litoměřicko – Litoměřičtí policisté se v minulých dnech zabývali pátráním po odcizeném pracovním stroji. Tento měl být odcizen u lesa nedaleko obce Chcebuz, kde byl zaparkován z důvodu zde probíhající rekonstrukce lesní cesty.

Vyhlédl si ho tehdy neznámý pachatel, který nezjištěným způsobem do pracovního stroje vnikl a odjel s ním neznámo kam. Na základě operativního šetření a místní znalosti se podařilo tento stroj během 4 dnů vypátrat.

Následně se podařilo vypátrat také osobu, která měla se zmizením stroje co do činění. Jedná se o 32letého muže ze Štětska, který se z dosud neznámého důvodu měl pracovního stroje zmocnit, odjet s ním na jiné místo vzdálené necelé dva kilometry a v následujících dnech se opět měl vrátit a se strojem si měl tzv. „hrát“. „Údajně měl různě rozhrnovat a přemisťovat zeminu. Poté pracovní stroj v hodnotě 1,7 milionu korun odstavil a uzamkl," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Další „hraní se strojem“ už se nekonalo, neboť se jej policistům podařilo vypátrat a předat zpět do rukou majitele. „Milovník" pracovních strojů si za své jednání převzal obvinění pro trestný čin neoprávněného užívání cizí věci, za což mu v případě soudem uznané viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo zákaz činnosti.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru