Silničáři hlásí, že techniky i materiálu mají dostatek. Foto: ŘSD Ústeckého kraje
Most

Ústecký kraj – Ve středu 1. listopadu zahajuje Ředitelství silnic a dálnic Ústeckého kraje zimní údržbu. A hlásí, že jsou silničáři v Ústeckém kraji připraveni. Zimní údržbu pro více než 520 km silnic I. třídy a dálnic, mezi něž spadá část dálnice D7 a D6, zajišťuje Správa a údržba silnic Ústeckého kraje, která má aktuálně naskladněno 8 290 tun posypové soli.

Z celkových 140 posypových vozů je 33 sypačů určených výhradně na silnice I. třídy a dálnice. V případě poruchy či vysokého vytížení, tak má krajská SÚS techniku v záloze. Minulý rok první výjezd směřoval na silnici I/7 k Hoře Sv. Šebestiána z důvodu namrzlé mlhy, letos zatím žádný výjezd nebyl potřeba.

Zimní údržbu dálnice D8 v úseku km 48,277–92,208 zajišťuje SSÚD v Řehlovicích s detašovaným sídlem v Petrovicích, kde jsou v této horské oblasti připraveni okamžitě vyrazit v případě bohaté sněhové nadílky. V Řehlovicích je připraveno 7 sypačů a naskladněno 2 000 tun posypové soli, v Petrovicích jsou k dispozici 4 sypací vozy a 2 000 tun soli. Středisko správy a údržby dálnice má i rezervu pro případ poruchy vozidla při plném vytížení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru