Policisté se zaměřili na kontrolu nákladní dopravy včetně autobusů. Foto: PČR
Most

Ústecký kraj – Ve dnech 9. - 10. listopadu, tedy ve čtvrtek a v pátek, proběhla na území Ústeckého kraje další z dopravně bezpečnostních akcí, tentokrát zaměřená na kontrolní vážení nákladních vozidel a autobusů.

Cílem těchto akcí je zvýšit úroveň dodržování pravidel silničního provozu, primárně dodržováním stanovených hmotnostních limitů motorových vozidel, ve snaze pozitivně ovlivnit jednání účastníků silničního provozu.

„Dopravní akce byla zaměřena zejména na kontrolní vážení hmotnostních limitů motorových vozidel všech kategorií," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Policisté kontrolovali kromě hmotnostních limitů a přepravy nadměrných nákladů, zda řidiči dodržují přestávky a doby odpočinků, zda nedochází k nedovolené manipulaci s tachografy a paměťovými kartami řidičů, zjišťovali technický stav vozidel a dodržování maximální povolené rychlosti.

Jak taková kontrola probíhala na Mostecku na silnici I/13 se můžete dočíst ZDE.

Dopravní policisté během dvou dnů provedli kontrolu celkem 177 vozidel. Během akce zjistili celkem 86 dopravních přestupků, za které uložili příkazem na místě pokuty v celkové výši 145 500 korun a v dalších 23 případech tyto přestupky oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu řešení. „Nejzávažnějším porušením bylo překročení povolené hmotnosti vozidla v celkem 40 případech," podotkla mluvčí Hyšplerová. Ve 22 případech policisté zjistili porušení v oblasti silničních předpisů, tedy z.č. 111/1994 Zákona o silniční dopravě  - nesprávné používání tachografu tj. nevyplněný záznamový list, propadlé ověření, nevedení záznamu - přepínání režimů práce apod.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru