Foto: ŘSD Ústeckého kraje
Most

Ústecký kraj – Středisko správy a údržby dálnice v Řehlovicích s detašovaným pracovištěm v Petrovicích spravuje téměř 44 km dálnice D8. Na této trase se nachází celkem 65 mostů o celkové délce přes 9 km, které bude SSÚD v zimě ošetřovat novým vozem určeným pro skrápění solankou.

Vozidlo má kapacitu 7 tisíc litrů a je plně připraveno k zimní údržbě. Mosty v zimě rychleji namrzají, proto je tento vůz primárně určen pro jejich  údržbu a zajištění tak bezpečné sjízdnosti dálnice i ve vyšších nadmořských výškách. ŘSD zveřejnilo na sociální síti Twitter také video, podívat se na něj můžete ZDE.

Foto: ŘSD

K zimní údržbě má nyní SSÚD připraveno celkem 11 vystrojených sypačů a naskladněno dohromady 4 tisíce tun soli. Dosud byly provedeny pouze preventivní posypy.

Foto: ŘSD

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru