Ilustrační foto: CC0
Most

ČR – Letošní 17. listopad, který vychází na pátek, si připomínáme již 34. výročí sametové revoluce. Čeká nás tak prodloužený víkend. Na některé státní svátky musí být obchody ze zákona zavřené a na některé nemusí. Jak je to právě na letošní na 17. listopad?

Na státní svátek 17. listopadu se zákon o prodejní době nevztahuje, všechny obchody tak mohou být otevřené bez omezení.

Otevírací doba jednotlivých obchodů se ale může oproti běžným dnům lišit. Rozhodnutí je na majitelích nebo provozovatelích obchodů.

Zákon o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě začal platit 1. října 2016. Obchody nad 200 metrů čtverečních musí mít během některých státních svátků zavřeno. Na dodržování zákona dohlíží Česká obchodní inspekce, za nedodržování uděluje pokuty.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru