Snímek ze záznamu osobní kamery. Zdroj: DPmML
Most

Most - Pracovníci Dopravního podniku měst Mostu a Litvínov, jak řidičky a řidiči autobusů a tramvají, tak pracovníci přepravní kontroly, jsou častým terčem verbálních, bohužel stále častěji, i fyzických útoků ze strany některých cestujících. Ukázal to i jeden z posledních případů, který navíc zaznamenaly osobní kamery, kterými jsou vybaveni revizoři.

Osobní kamery se znovu osvědčily v minulém týdnu, kdy byly revizorky napadeny cizinci. Opilí cizinci byli přistiženi v tramvaji směrem do Litvínova bez platného jízdního dokladu. Na zastávce se následně domáhali vrácení zaplacené pokuty po revizorkách. Vše vyvrcholilo slovním napadáním a strkáním, které zaznamenaly kamery revizorek.

Tito cizinci následně bránili další tramvaji odjet ze zastávky, chytali a drželi dveře a útočili na revizorky i řidičku tramvaje. Celou situaci pomohli vyřešit až cestující z tramvaje, kteří jim pomohli.

"Z důvodu bezpečnosti pracovníků, ale i bezpečnosti všech cestujících, rozšiřujeme v posledních letech bezpečností kamerové systému. Kamerovým systémy se záznamem jsou tak vybaveny nejen vybrané zastávky, ale i všechny nové autobusy a tramvaje. V letošním roce jsme pořídili i osobní kamery pro revizory," potvrzuje dopravní podnik.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru