Ukázka z nového kalendáře Starý Most pro rok 2024. Zdroj: Panoramamostecka.cz
Most

Most – Oblastní muzeum a galerie v Mostě potěší všechny milovníky zdejší historie. Na rok 2024 totiž připravilo kalendář se 13 historickými fotografiemi ze starého Mostu. 

„Část fotografií jsme začali retušovat více než před půl rokem. S ohledem na velký formát bylo zapotřebí odstranit z fotografií každý kaz, škrábanec, či prach," uvedl Jan Setvák, který se na retuších podílel. Společně s ním se mravenčí práci věnovali také Lenka Lovašová, Markéta Soukupová, Olga Kubelková, Martina Špoulová a Martin Špoula.

Velký formát kalendáře byl zvolen i z důvodu, aby si po oříznutí pruhu s dny v příslušném měsíci mohli majitelé fotografie zarámovat. 

Kalendář vychází v nákladu pouze 300 kusů a je k dostání v recepci muzea a u partnerů, a to již od tohoto pátku, tedy 1. prosince. Kalendář obsahuje 13 historických fotografií z let 1900 – 1960 ze sbírek muzea, které byly nově digitalizované v rámci projektu Panoráma starého Mostecka. Veškeré informace k projektu naleznete ZDE.

Cena kalendáře je 300 korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru