Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Policisté obvodního oddělení Zahradní objasnili krádež, ke které došlo letošního léta. Tehdy se dva muži ve věku 31 a 36 let spolu domluvili a v nočních hodinách vstoupili do vestibulu jisté prodejny. V zázemí obchodu je zlákala elektrokoloběžka jednoho ze zaměstnanců, na které pak odjeli.

„Mimo použitých bot a pracovní vesty měli spolu odcizit také slunečnicový olej za 550 korun. Celková škoda způsobená krádeží se vyšplhala na 25 tisíc korun," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Policisté vyhodnocovali všechny získané poznatky, které je dovedly právě k dvojici Mostečanů. Jeden z nich koloběžku údajně obratem prodal neznámé osobě za tisíc korun a peníze ihned utratil. Oba si od policejního vyšetřovatele převzali sdělení obvinění ze spáchání trestného činu krádeže ve formě spolupachatelství.

Lapkové už měli se zákonem v minulosti co do činění. Mladšího z nich potrestal za majetkové delikty teplický soud, staršího z dvojice zase ten mostecký. Vzhledem k tomu se mohou v případě uznání viny ocitnout ve vězení až na tři roky.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru