Generální konzulka Markéta Meissnerová. Foto: Oldřich Hájek
Most

Ústecký kraj - Cena Euroregionu Krušnohoří / Erzgebirge má další dvě nositelky. Ocenění převzaly generální konzulka v Drážďanech Markéta Meissnerová a za německou stranu Claudia Eilenberger při slavnostním ceremoniálu na Lesné.

Cena je určena osobnostem, které svojí angažovaností významným způsobem přispěly k udržení a rozvoji krušnohorských tradic a mají značný podíl na dobrých sousedských přeshraničních vztazích. 

 „Pro mě je to velká pocta a uznání práce celého našeho kolektivu, který, jak vidět, je sice malý, ale akceschopný. A budeme v tom pokračovat dál,“ říká laureátky ceny Euroregionu Krušnohoří Markéta Meissnerová. Je generální konzulkou České republiky v Drážďanech, která ze svého postu může napomáhat společným česko-německým projektům. 

Pro cenu si přišla za své aktivity v souvislosti s partnerstvím měst a aplikací pro Riesenburger Land také Claudia Eilenberger. „Jsem velmi vděčná a také trochu hrdá, že Nadace Riesenburger Land vyhrála tuto cenu za malý projekt, jehož cílem je sblížit historii regionu, lidi z těchto regionů. A také aby byl tento region známý,“ uvedla našemu deníku.

Cena se udělovala již počtrnácté. „Rozhodování bylo snadné, protože nám přišly velmi kvalitní návrhy. V každém případě nebyly pochybnosti a schválení bylo jednomyslné,“ podotkl Vlastimil Vozka, předseda Euroregionu Krušnohoří.

Více v naší reportáži. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru