Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Mostečtí kriminalisté objasnili vloupání, která se stala ve Vtelně, a vyšetřovatel obvinil 36letého muže ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Ten ukončil letošní prázdniny nezvanou návštěvou cizího rodinného domu.

„Mostečan silou překonal francouzské okno, vstoupil do prostoru nemovitosti a začal hledat, čím by se napakoval. Mimo toalety prolezl téměř celý dům a v různých místnostech nacházel věci, které chtěl odcizit," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger. Zaujaly ho zejména peníze a lesklé věci, jako byly náušnice a prsteny. Bral ale téměř vše, co mu padlo pod ruku. Stíhaný nepohrdnul slunečními brýlemi, kabelkami, notebookem, ale ani parfémy a vonnými svíčkami.

Jenomže měl smůlu. K domu se přiblížil příbuzný poškozené, který zloděje vyrušil. Ten vzal nohy na ramena. V kapse měl pouze nalezenou finanční hotovost a čerpadlo v ruce. Podle policistů měl muž připravené věci ke krádeži v hodnotě 107 tisíc korun, a to včetně těch odcizených. „Nezvaný host zanechal v domě mnoho stop, které kriminalisté pečlivě zajistili a vyhodnotili. Zjistili, že obviněný není žádný nováček, protože u soudu už v minulosti byl," doplnil mluvčí.

Před soudce se tedy Mostečan postaví opětovně a bude-li uznán vinným, odejít může až s pětiletým trestem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru