Autobus na elektrický pohon bude jezdit v příštích dnech na trase linky číslo 17. Zdroj: DPmML
Most

Most – Na lince číslo 17 nasadí v následujících dnech Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova a. s. elektrobus Iveco E-WAY. Dopravce chce otestovat jízdní vlastnosti, dojezd a rychlost dobíjení elektrobusu v nepříznivých klimatických podmínkách.

„Autobus nám zapůjčil výrobce," informuje dopravně-technický náměstek Vladimír Šefr. Testováním elektrobusů nebo autobusů na vodíkový pohon dopravní podnik prověřuje možnosti provozování bezemisních vozidel.

„Provozovat bezemisní vozidla bude pro dopravce do budoucna povinné," vysvětlil náměstek. Tyto povinnosti vyplývají ze Zákona č. 360/2022 Sb. o podpoře nízkoemisních vozidel prostřednictvím zadávání veřejných zakázek a veřejných služeb v přepravě cestujících.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru