Foto: Policie ČR
Most

Chomutov – Veřejnost nelibě nesla oznámení, že pachatele, který se pokusil na začátku prosince přepadnout směnárnu v jednom z chomutovských hypermarketů, odmítl vzít státní zástupce do vyšetřovací vazby. Po  dobu vyšetřování celé události je tak dotyčný na svobodě (psali jsme ZDE). Za odvedenou práci a zásah v době osobního volna přijel policistům vyjádřit poděkování krajský ředitel Policie ČR.

Své poděkování chomutovským policistům, díky jejichž perfektní práci byl krátce po činu zadržen podezřelý z loupeže směnárny v hypermarketu, vyjádřil v sobotu dopoledne krajský ředitel plk. Mgr. Zbyněk Dvořák s ředitelem územního odboru Policie ČR Chomutov plk. Mgr. Martinem Přibylem. 

Setkání v budově chomutovského územního odboru se kromě kriminalistů zúčastnili členové prvosledové hlídky z Oddělení hlídkové služby, podpraporčík Patrik Hošic a podpraporčík Pavel Pěnkava, kteří ve čtvrtek 7. prosince podezřelého muže zadrželi.

Velký podíl na rychlém dopadení podezřelého měla stržm. Kristýna Kubešová, která si také z úst obou ředitelů vyslechla slova chvály. Mladá žena, která se teprve letos na podzim stala policistkou, svým činem ukázala, že volba tohoto povolání byla správná. Jak připomněl ve svém poděkování krajský ředitel Zbyněk Dvořák, dotyčná přesto, že na místě byla náhodou v době svého volna, neváhala ani okamžik a vyběhla za pachatelem. „Toho dostihla, a i když se mu nakonec podařilo jí vysmeknout a utéct, dokázala mu strhnout bundu a batoh. Také ihned volala na linku 158, kde poskytla informace k události i unikajícímu pachateli. Díky tomu, že pak svým kolegům z kriminálky předala věci, které měl pachatel na sobě, získali kriminalisté cenné poznatky. Jejich vyhodnocením se jim podařilo zjistit totožnost podezřelého a ihned informovali policejní hlídky," připomněla dění během osudného odpoledne policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Právě zmínění příslušníci prvosledové hlídky pak tyto informace správně vyhodnotili a provedli šetření v místě možného pobytu podezřelého, jehož o chvíli později zadrželi. Jak ředitel shrnul, ukázkový příklad spolupráce mezi policisty se tím uzavřel a podezřelý byl další den obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu šíření poplašné zprávy. U soudu mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru