Stavění protipovodňové hráze na Děčínsku. Foto: HZS Ústeckého kraje
Most

Ústecký kraj - Během uplynulých 24hodin Štědrého dne roku 2023 hasiči v Ústeckém kraji vyjížděl celkem ke 161 událostem. 

"Jednalo se zejména o technické pomoci, a to v 46 případech, kdy jsme museli odstraňovat popadané stromy, ve 43 případech jsme čerpali vodu ze zatopených sklepů a stavěli protipovodňové hráze pomocí pytlů s pískem, ve 34 případech jsme čistili zanesená koryta a česle rozvodněných potoků a řek," uvedl Lukáš Faják z Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

V Děčíně Dolním Žlebu došlo na Labi krátce po půl jedné odpoledne k utržení přívozu. Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Děčín člunem přepravila převozníka na utržený přívoz a podařilo se jim utržený přívoz dostat ke břehu. 

"Dále jsme likvidovali následky dvou dopravních nehod," sdělil Lukáš Faják. V 16:58 hodin byla ohlášena nehoda osobního vozu na Mostecku v Horním Jiřetíně. Ve voze zůstala zaklíněná jedna osoba, kterou hasiči ze stanice Litvínov vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Zraněná osoba skončila v péči zdravotnické záchranné služby. V Ústí nad Labem v ulici Tovární hasiči vyprošťovali zraněnou osobu z havarovaného vozu, které narazilo do sloupu trakčního vedení trolejbusů. Nehoda byla ohlášena v 17:30 hodin a na místě zasahovala jednotka hasičů ze stanice Ústí nad Labem. Zraněná osoba skončila v péči zdravotnických záchranářů.

"V Litoměřicích jsme vyjížděli k zahoření květináče na balkoně. Požár beze škody," dodal Lukáš Faják.

 Výjezdy v souvislosti s hořícím stromečkem či adventním věncem hasiči v Ústeckém kraji nezaznamenali.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru