Zatopený automobil na silnici u řeky Bíliny. Foto: čtenář
Most

Ústecký kraj - Prudké oteplení a déšť, které spláchly z vyšších poloh bohatou sněhovou nadílku, působí nyní problémy v nížinách v Ústeckém kraji. Řada toků se rozvodňuje.

"Hasiči mají za poslední dny násobně víc výjezdů než je běžné. Může za to hlavně počasí, které zvedá hladiny toků, místy je hlášen nejvyšší stupeň povodňové aktivity. Hasiči vrší pytle s pískem tam, kde se vylévají potoky a menší říčky, odklízejí popadané stromy, odčerpávají vodu, někde preventivně evakuují. Přes polovinu zásahů obstarávají „dobráci“, dobrovolní hasiči. Všem chci za nás za všechny za to obrovské nasazení moc poděkovat," uvedl ministr vnitra Vít Rakušan.

V místě, kde se slévá řeka Bílina a potok Bystřice, se vylila voda a zatopila silnici. Neprojel tam řidič škodovky, zasahovat museli hasiči.

V Litvínově zafungovala protipovodňová ochrana chemičky a voda se přelévá do koryta odvádějícího vodu do prostoru Nové Záluží.

V Lounech je vyhlášený druhý stupeň povodňové aktivity, voda z Ohře zalévá prostory výstaviště. „Žádáme občany, aby dbali doporučení povodňové komise a nevenčili psy, nebo nenechali volně pobíhat děti v blízkosti řeky. Dále doporučujeme, aby v oblasti možného rozlivu řeky majitelé zahrádek a dalších nemovitostí přeparkovali své automobily do bezpečné vzdálenosti a případně zabezpečili svůj majetek. Nemáme indicie, že by se měla povodňová aktivita měnit k horšímu. Můžeme občany uklidnit, že situaci máme pod kontrolou,“ řekl starosta Loun Milan Rychtařík. 

Po proudu výše jezdí lidé pozorovat přeliv z Nechranické přehrady či Ohři pod kadaňským hradem.

Situaci na Labi sledují v Ústí nad Labem, v Děčíně už vyhlásili třetí stupeň povodňové aktivity.  Na dolním Labi se očekává plochá kulminace v profilu Ústí nad Labem na úrovni cca 680 cm od úterního odpoledne do středeční noci.

Foto

Ohře pod kadaňským hradem.

Pohled z Nechranické přehrady.

Labe v Děčíně.

Ohře v Lounech.

Protipovodňová ochrana chemičky. Foto na stránce: Martin Bareš, e-deniky.cz a město Louny.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru