Ilustrační foto
Most

Most - Strážníci mostecké městské policie vyjížděli v posledních 14 dnech na 16 oznámení občanů na linku 156 o rušení nočního klidu. Noční klid nejčastěji rušily rodinné oslavy.

Strážníci v případě oznámení o rušení nočního klidu na místě provedou šetření, a pokud zjistí, že by mohlo docházet k rušení nočního klidu, upozorní majitele nebo nájemce bytu, aby sjednal okamžitou nápravu. Také ho poučí o tom, jak by postupovali v případě opakovaného výjezdu. Většina přestupců se v těchto případech omluví a oslavu ukončí. Opakovaného přestupku proti veřejnému pořádku tím, že porušil noční klid, se dopustil například přestupce z bloku 94. Za opakované spáchání přestupku proti veřejnému pořádku přestupci uložili strážníci v příkazním řízení pokutu ve výši 1000 Kč.

"Druhým nejčastějším oznámením na linku 156 bylo oznámení o rušení nočního klidu hádkou. V těchto případech strážníci opět prověří, zda dochází k přestupkovému jednání a snaží se účastníky konfliktu zklidnit. Také prověřují, zda nedochází k domácímu násilí nebo nejsou na místě ohrožené děti," uvádí mluvčí městské policie Veronika Loucká.

Strážníci také v posledních dnech řešili rušení nočního klidu štěkáním psa v bytě stěhováním nábytku po půlnoci nebo driftováním ve sněhu.

Strážníci řešili také případ, kdy oznamovatel požádal o pomoc se situací v ulici J. Ševčíka, kdy si muž bydlící v protějším domě na balkon svého bytu umístil laserovou vánoční výzdobu, která oznamovateli a dalším nájemníkům protějšího bloku svítila do oken. Strážníci vyhledali a kontaktovali majitele laserové výzdoby a informovali ho o tom, že ruší sousedy z protějšího domu. Muž světelnou projekci ihned vypnul a uvedl, že ji již nebude zapínat.  

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru