Ilustrační foto
Most

ČR, Sokolovsko - Ve čtvrtek 21. prosince letošního roku kolem 22. hodiny umístil teprve devatenáctiletý mladík na účet na jedné ze sociálních sítí, který mu patřil a který v názvu obsahoval zkratku střední školy z regionu, fotografii airsoftové zbraně. Fotografii navíc doplnil anglickou frází, kterou lze volně přeložit jako „je řada na mně“.

"Fotografii zveřejnil pouze několik hodin poté, co došlo k tragické události na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a vzniklo tak důvodné podezření, že by mohl použít střelnou zbraň v prostorách školy, kterou navštěvuje jako student čtvrtého ročníku," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Policisté ve spolupráci s kriminalisty se začali případem okamžitě usilovně zabývat. "Byla učiněna preventivní bezpečnostní opatření v rámci prostoru střední školy, ale také blízkého okolí. Po několika hodinách kriminalisté mladíka, který mezitím fotografii ze sociální sítě smazal a na stejný účet doplnil omluvu, že se jednalo o „hloupou srandu“, zadrželi," popsal mluvčí.

Po provedených úkonech sokolovští kriminalisté devatenáctiletému mladíkovi sdělili podezření ze spáchání přečinu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci. V případě prokázání viny hrozí mladíkovi ze Sokolova trest odnětí svobody až na jeden rok.

"V souvislosti s útokem na Filozofickou fakultu UK sledujeme dění na soc. sítích a to ve vztahu ke schvalování, adorování a následování tohoto hrůzného činu. K dnešnímu dni se v ČR zabýváme více než 60 takovými případy a u 30 z nich již známe totožnost konkrétních osob," napsala aktuálně Policie ČR. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru