Policisté často kontrolovali i vánoční trhy. Foto: Policie ČR
Most

Most, Ústecký kraj – Z pohledu policie ČR byly oslavy příchodu roku 2024 v celém Česku relativně poklidné, výjimkou nebyl ani Ústecký kraj. Přesto se najdou incidenty, u nichž museli strážci zákona zasahovat. Podívejte se, jaký byl závěr roku 2023 a příchod roku nového z pohledu policie v Ústeckém kraji.

Během silvestrovské noci přijali na operačním středisku Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje 200 telefonních hovorů na tísňovou linku 158. V loňském roce to bylo 220 hovorů i v roce 2021 byl počet volajících zhruba obdobný.

Policisté v Ústeckém kraji řešili zpravidla fyzické potyčky, kde zpravidla hlavní roli sehrál alkohol. Naštěstí během těchto potyček nebyl nikdo vážně zraněn a v rámci šetření se jednalo o přestupková jednání.

Policisté operačního střediska zaevidovali několik stížností na rušení nočního klidu spojenou s hlasitou hudbou. Několik oznámení bylo majetkového charakteru. Hlídka vyjížděla v Chabařovicích k požáru dílny. Odtud byla převezena jedna osoba do nemocnice, protože se nadýchala kouře.

„V Mostě krátce po půlnoci jeden slavící muž střílel slepými náboji ze střelné zbraně. Toho policisté zadrželi a věc se prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger. V cele skončil i muž z Ústí nad Labem, který v Chabařovicích fyzicky napadl policejní hlídku a je podezřelý z přečinu útoku na veřejného činitele.

Během silvestrovské noci nedošlo k žádné tragické dopravní nehodě, nebyl spáchán žádný závažný trestný čin a nikdo nebyl vážně zraněn.

„Z pohledu závažnosti těchto událostí lze hodnotit přechod z roku 2023 na začátek letošního roku jako poměrně klidný," uzavřel hodnocení mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru