Svozový vůz na odpad mosteckých technických služeb. Ilustrační foto
Most

Most - Od ledna 2024 zavedlo město Most poplatek za komunální odpad. Do 31. prosince je nutné uhradit 840 korun za každého poplatníka. Jak na to?

Nejjednodušší je využít Portál Mostečana, který najdete na webu města Mostu mesto-most.cz.  

Zvolte odkaz Místní poplatky a dále se rozhodněte, zda se budete přihlašovat a platit přes svoji Identitu občana. Pokud ji nemáte, využijte Platební portál.

Platební portál je místo, kde můžete zaplatit svůj poplatek bez přihlašování do systému a stačí vám k tomu znalost rodného čísla. Stačí několik kliků a máte zaplaceno, bez nutnosti návštěvy úřadu nebo přepisování údajů do internetového bankovnictví. Zadáte rodné číslo osoby, za kterou poplatek hradíte, a systém vyhledá, zda je vedený jako plátce. Následně vám zobrazí příslušná data k zaplacení. Vyplnit musíte e-mailovou adresu. Platbu můžete zadat jednoduše například pomocí QR kódu či třeba platební kartou. Každého plátce je třeba zadat jednotlivě.

Odpady lze zaplatit také bankovním převodem na účet města. Číslo účtu je 19-1041368359, kód banky: 0800. Variabilní symbol zjistíte prostřednictvím Portálu Mostečana nebo dotazem na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Na stejnou e-mailovou adresu se mohou obrátit také lidé, pokud nejsou zaneseni v lokálním registru. Může jít například o cizince. 

Dalším způsobem je zajít na pokladnu magistrátu, kde se dá platit hotově či kartou. Zde stačí znát pouze jméno a datum narození osoby, za kterou se poplatek hradí. 

Důležitá informace

Není nutné uhradit celou roční částku najednou, ale můžete využít splátkování. Měsíční platba přijde na 70 korun, čtvrtletní 210, pololetní 420 a pro jistotu zopakujeme i celou roční částku, která musí být připsaná na účet města do konce roku 2024: jde o 840 korun. 

Poplatek platí každá fyzická osoba s trvalým pobytem v Mostě včetně dětí a cizinců, a také vlastník nemovitosti, ve které není přihlášena žádná fyzická osoba a která se nachází na území města Mostu. 

Kdo neplatí?

Od úhrady jsou osvobozeny osoby starší 65 let od měsíce, ve kterém dovrší tohoto věku. Neplatí také lidé umístění v zařízeních sociální péče a osoby, které jsou na základě zákona omezeny na osobní svobodě s výjimkou osob vykonávajících trest domácího vězení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru