Foto: MP Most
Most

Most - Městská policie Most vybavila pořádkovou jednotku 20 kusy protiúderových kompletů. Projekt „Most – vybavení strážníků protiúderovými komplety“ je spolufinancován Ústeckým krajem.

Nové protiúderové komplety zajišťují protiúderovou ochranu uživatele. Chrání strážníky proti úderu a nárazu a nabízí maximální ochranu proti hrubým a násilným útokům s možností neomezeného pohybu strážníka. 

„Komplet obsahuje chránič trupu, paží, holení, stehen a klínu. Je odolný vůči úderu a bodným zbraním. Chrání strážníky před poraněním či vážnou újmou na zdraví způsobenou úderem útočníka různými předměty např. železnou tyčí, dřevěnou latí, kopem útočníka nebo nárazem předmětů s vysokou kinetickou energií např. hozenou dlažební kostkou,“ uvedl Jaroslav Hrvol, ředitel městské policie Most.

Pořádková jednotka je skupina speciálně vyškolených a vycvičených strážníků nad rámec běžného výcviku. Pořádková jednotka je určena především k zabezpečování veřejného pořádku v mimořádných situacích, ve kterých lze očekávat výskyt vážného narušování veřejného pořádku a skupinového protiprávního jednání.

„Jednotka se ve spolupráci se speciální pořádkovou jednotkou Policie ČR účastní ostrahy rizikových sportovních utkání, dohledů při průjezdech sportovních fanoušků městem (zejména na nádraží ČD), demonstrací a pochodů různých radikálních skupin a hnutí. Jednotka je dále využívána i při jednorázových akcích, např. při nočních kontrolách barů a diskoték, kontrolách a mapování pohybu závadových osob na území města,“ doplnil Jaroslav Hrvol.

V případě, že nastane krizová situace nebo ohrožení obyvatelstva, je pořádková jednotka Městské policie Most připravena spolupracovat se složkami IZS.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru