Kalendář nevyřešených případů. Zdroj: PČR
Most

ČR/Most – Úřad služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia České republiky připravil i pro rok 2024 kalendář nevyřešených případů. Policisté doufají, že tímto pomůžou spravedlnosti a budou moci objasnit dosud nevyřešené. 

„Tento kalendář má v první řadě připomenout 24 vybraných případů z celé České republiky. Na výběru se podíleli kolegové z jednotlivých krajských ředitelství i samotného ÚSKPV. Obě předchozí vydání z let 2022 a 2023 nám díky veřejnosti přinesla desítky cenných informací. To dokazuje, že sebemenší poznatek může i po mnoha letech přinést zásadní průlom,“ uvedl mluvčí Policejního prezidia Jakub Vinčálek.

Kalendáře úřad již tradičně distribuoval díky skvělé spolupráci s Vězeňskou službou ČR do věznic po celé republice a opět také na regionální pobočky Probační a mediační služby.

„Za jakékoliv informace k případům z kalendáře budeme rádi. Pro tento účel jsme zřídili e-mailovou schránku: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. Všechny poznatky budeme předávat pracovní skupině Tempus, která se nevyřešeným případům věnuje,“ dodal mluvčí.

Vražda podnikatele z Mostu z 2006

Jedním z nevyřešených případů je i vražda mosteckého podnikatele Filipa Popelky. Jeho vraždu popsali kriminalisté v kalendáři v měsíci listopadu.

Během sobotního večera dne 4. listopadu 2006 místní podnikatel Filip Popelka (*1979) přijel svým vozidlem Peugeot do bydliště v ulici Jiřího Wolkera v Mostě. V suterénu panelového domu jej neznámý pachatel zavraždil střelnou zbraní ráže 7,65 mm.

Poškozený podnikal v pohostinství a občasně půjčoval peníze.

„Případ je stále v prověřování, stále nemáme osobu podezřelou z tohoto zvlášť závažného zločinu,“ řekl policejní mluvčí Kamil Marek.

Tehdy sedmadvacetiletý Filip Popelka měl údajně vazby na mostecké podsvětí. Byl jedním z aktérů, který před klubem Neprakta zaútočil na ochranku místní diskotéky. Dva mladíci po útoku zemřeli. Soudní líčení trvalo několik let a případ nakonec skončil jako promlčený.

Smrt Popelky je jedna velká záhada. Policisté se zabývali hned několika verzemi. Mladíka mohl zabít nájemný vrah, dlužník, kterému půjčil peníze, nebo mohlo jít o pomstu. Mrtvé tělo v suterénu našla pár minut po střelbě Popelkova tehdejší přítelkyně.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru