Dorazily mrazy. Ilustrační foto
Most

Mostecko – Hurá. Konečně vylezlo sluníčko. No ale moc nehřálo. Asi se shodneme, že vůbec. Pondělní maxima se pohybovala od -5 do -3 °C. Pochopitelně ne všude.

Ve Varnsdorfu (cca 15 000 obyvatel) za bílého dne nedokázala teplota vystoupat nad -8 °C. Milešovka se s nikým nemazlila. Všem dopřála pocitovou teplotu plus minus -26 °C. Škoda absence sněhu. Ačkoli, i holomráz má svůj půvab. Můžete zajisté nesouhlasit. Jste-li časově a finančně za vodou, před holomrazem můžete utéct na sever Německa, na sever Polska nebo do Dánska. Anebo kamkoli jinam, kde je sníh. To dá rozum. Kętrzyn (cca 27 000 obyvatel) je podle obrázků na internetu pěkné město na severovýchodě Polska. A v pondělí prožilo tzv. arktický den: minimum -22,0 °C, maximum -16,4 °C. K tomu 12 cm sněhu.

Slunečních paprsků a na dnešní poměry brutálně nízkých teplot se nabažíme také v úterý a ve středu. Bon appétit!

9. ledna: Jasná obloha 24/7. Ranní minima kolem -9 až -13 °C. Odpolední maxima okolo -9 až -5 °C.

10. ledna: Jasná obloha 24/7. Ranní minima kolem -8 až -12 °C. Odpolední maxima okolo -6 až -2 °C.

11. ledna: Do 12:00, zhruba, jasno. A v ranních/dopoledních hodinách možná trochu vysoké oblačnosti. Potom od severu dorazí oblačnost nízkého patra. Snad ji co  nejvíce zbrzdí Krušné hory a my si ještě užijeme sluníčka. Nejnižší ranní teploty kolem -6 až -10 °C. Nejvyšší odpolední teploty okolo -4 až 0 °C.

Ještě poznámka k „až pod -15 °C“: Týká se to jenom mrazových kotlin v Krušných horách. Takže v praxi nikoho. Nicméně titulku to přidalo na atraktivitě. A o to tady jde.

A úplně na závěr chvilka s umělou inteligencí:

„Řekni nějaký vtip o mrazech.“

„Jaký je rozdíl mezi ruskými mrazy a americkými mrazy?

Americké mrazy vám řeknou, že se musíte oblékat tepleji, zatímco ruské mrazy vám řeknou, že jste jenom slaboch a že se musíte naučit lépe snášet chlad!

Doufám, že vás tento vtip pobavil!“

„Spíše z toho plyne, že jedny mrazy mají vychování, kdežto druhé… Hele, co nějaký vtip o českých mrazech?“

„Rád bych vám řekl vtip o českých mrazech. Doufám, že se vám bude líbit:

Jaký je rozdíl mezi českými mrazy a ruskými mrazy?

České mrazy vám řeknou, že se musíte oblékat tepleji, zatímco…“

„Jakou máš inteligenci?“

„Děkuji za dotaz. Jsem umělá inteligence, takže nemám lidskou inteligenci.“

„Oukej…“

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru