Ilustrační foto: CC0
Most

Osek, Jirkov – Dva případy, v nichž hlavní roli hrají peníze. První z nich zaměstnal policii, druhý městský úřad v Jirkově. V prvním případě se nakonec alespoň hotovost vrátila k původnímu majiteli.

O peněženku se 7 tisíci korun, doklady a platební kartou přišel v pátek v odpoledních hodinách 43letý muž z Oseka. Peněženku ponechal omylem na lavičce u zastávky MHD v Oseku. Když si svou chybu uvědomil a vrátil se zpět, peněženka zde již neležela. Celou událost oznámil na policii. „Rozeběhlo se šetření, v rámci kterého se zjistilo číslo autobusu, který v tu dobu zastávkou projížděl. Následně se ztotožnil řidič autobusu, který byl vyslechnut jako svědek, zda něco podezřelého neviděl. Ze svědka se však vyklubal podezřelý, neboť řidič sdělil, že sice peněženku našel, ale že se o ní přihlásil neznámý člověk v autobuse a tomu jí předal," popsala výpověď řidiče policejní mluvčí Ilona Gazdošová. To se ale policistům nezdálo a při pokračujícím výslechu se nakonec podezřelý muž doznal, že si obsah peněženky ponechal a tu pak zahodil v jiné obci.

Duchcovští policisté mu následně sdělili podezření z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pro majitele měl případ nakonec dobrý konec, neboť podezřelý finanční hotovost 7 tisíc korun vrátil.

Trochu jiný průběh má nález hotovosti v Jirkově. Bílá obálka s penězi se dostala na městský úřad, kde je uschována na oddělení Ztráty a nálezy. „Obálka s finanční hotovostí byla nalezena 26. prosince v ulici Na Borku u čp. 1600. Je to možná překvapivé, ale dosud se o ni nikdo nepřihlásil," podotknul mluvčí města Vladimír Vacula, který nicméně dodal, že na oddělení zůstává bez zájmu majitelů řada cenných věcí včetně jízdních kol. Faktem je, že některé nalezené věci nemusí patřit obyvatelům Jirkova. Majitelé si mohou ztracené věci (po prokázání všech potřebných údajů) vyzvednout v podatelně v přízemí radniční budovy na nám. Dr. E. Beneše. Seznam nálezů v Jirkově si můžete prohlédnout ZDE.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru