Foto: CTP
Most

ČR – Společnost CTP pronajala 18 tisíc m2 společnosti FIEGE v nové průmyslově-logistické budově o celkové rozloze 71 tisíc m2, která je v současné době ve výstavbě v CTParku Žatec. Společnost FIEGE patří mezi přední poskytovatele logistických a přepravních služeb v Evropě. Od dubna bude nové regionální distribuční centrum v CTParku Žatec sloužit ke skladování pneumatik společnosti Nexen Tire Europe a jejich dodávkám do výrobních závodů automobilů po celé Evropě. 


Sklad musel být speciálně upraven pro skladování pneumatik v přepravních klecích, což společnost CTP flexibilně zvládla. FIEGE bude v CTParku Žatec poskytovat kompletní logistické služby pro společnost Nexen Tire Europe, která má v blízkosti svůj evropský výrobní závod.

Tato nová dohoda reaguje na současný trend „nearshoringu“, kdy mnoho společností přibližuje výrobu svým zákazníkům a rozšiřuje své evropské výrobní kapacity, což přináší nárůst v oblasti dodavatelských řetězců. Proto společnost FIEGE rozšířila spolupráci s jihokorejským výrobcem pneumatik Nexen Tire Europe a bude přepravovat pneumatiky z CTParku Žatec do výrobních závodů evropských automobilek, jako jsou Volkswagen, BMW, Audi a Škoda.

„Tento projekt v CTParku Žatec je klíčovým krokem v naší strategii posilování logistických operací v Evropě a je přímou odpovědí na rostoucí trend nearshoringu, kdy firmy přibližují výrobu ke svým hlavním trhům. Spolupráce s CTP a využití špičkových technologií v našem novém distribučním centru nám umožní poskytovat vysoce efektivní a udržitelné logistické služby. Jsme hrdí na to, že tímto krokem nejenže zvyšujeme hodnotu pro naše klienty a partnery, ale také aktivně přispíváme k rozvoji regionu a podporujeme lokální ekonomiku,“ vysvětlil David Peterka, Head od Business Development ve společnosti FIEGE.

„Spolupráce s FIEGE v CTParku Žatec je již druhým společným projektem v České republice a již třetím v rámci Evropy, protože FIEGE je v našich prostorech také v Polsku. Tato opětovná partnerství dokazují, jak efektivně dokážeme růst a rozvíjet se společně s našimi klienty. Vzájemné porozumění a schopnost reagovat na specifické potřeby FIEGE nám umožňují poskytovat služby, které podporují jejich expanzi a zároveň posilují naši pozici na trhu,“ řekl Jakub Kodr, jednatel a obchodní ředitel CTP v České republice.

V novém distribučním centru bude FIEGE skladovat pneumatiky v transportních klecích, nikoliv klasicky v regálech. CTP díky zkušenostem a flexibilitě zajistila potřebné úpravy projektu, vzhledem k přísným požárním a bezpečnostním požadavkům, který vyžaduje tento typ skladování. Byly upraveny požární úseky a instalovány lepší sprinklerové hlavice (K360). Jak společnost CTP, tak společnost FIEGE, která se ve své strategii zavázala k udržitelné logistice, usilují o vysokou úroveň udržitelnosti a energetické účinnosti, a proto se budova staví s cílem získat certifikát udržitelnosti BREEAM New Construction na úrovni Excellent.

„Spolupráce mezi společnostmi FIEGE a CTP je příkladem efektivního propojení logistických potřeb a průmyslových možností, které jsou výsledkem pečlivého plánování a strategického poradenství ze strany KNIGHT FRANK. Naše úloha spočívala ve vytvoření mostu mezi specifickými potřebami společnosti FIEGE pro Nexen Tire Europe a unikátním řešením možnosti skladování od developera CTP, přímo u výrobního závodu Nexen. Mám upřímnou radost z další transakce se společností FIEGE, která i nadále posiluje svou pozici na českém trhu,“ doplňuje Markéta Vrbasová, ředitelka oddělení pronájmů průmyslových nemovitostí v KNIGHT FRANK Česká republika, která stála za rozšířením spolupráce.

CTPark Žatec leží v osvědčené průmyslové zóně přibližně 30 km od německých hranic u dálnice D8 a v blízkosti dálnice D7 spojující Prahu s Chomutovem. Oblast se nachází mezi třemi okresy s přibližně 300 tisíci obyvateli v okruhu 30 km od parku, výhodou je kvalitní infrastruktura a podnikatelské pobídky podporované ze strany státu. CTPark Žatec nabízí budovy pro výrobu, logistiku, výzkum a vývoj a back-office. Kromě aktuálně budované haly ZA4, ve které zbývá 53 tisíc m2 volných prostor, jsou v CTParku k dispozici připravené prostory Shell & Core ve dvou dalších halách o rozloze čtyři a devět tisíc metrů čtverečních, které lze přizpůsobit do šesti měsíců od podpisu smlouvy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru