Ústecký kraj – Kritický nedostatek krví krevní skupiny A negativní a výrazně omezené množství krví krevní skupiny A pozitivní a 0 negativní na začátku roku 2024 hlásí Transfuzní oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. To zásobuje krví šest nemocnic v Ústeckém kraji.

„Prosíme dárce těchto krevních skupin, kteří jsou minimálně tři měsíce od posledního odběru plné krve a jsou zdravotně v pořádku, aby se přihlásili k odběru buď v našem objednávkovém systému Tempus ­– pro oblast Ústí nad Labem, Litoměřice a Teplice – nebo na odběrovém středisku Nemocnice Děčín, případně na transfuzním oddělení v  Nemocnici Chomutov, Most či v Masarykově nemocnici a na odběrovém pracovišti Nemocnice Teplice,“ uvedl MUDr. Jiří Masopust, primář ústeckého transfuzního oddělení.

Výzvu směřuje i na potenciální prvodárce. „Prosíme i ostatní obyvatele Ústecka, Teplicka, Děčínska, Mostecka, Chomutovska a Litoměřicka ve věku 18−60 let s krevní skupinou A negativní a 0 negativní, kteří doposud krev nedarovali, aby zvážili možnost pomoci pacientům závislým na transfuzích a přihlásili se na zmíněných pracovištích,“ apeluje primář Masopust s poděkováním všem, kdo se rozhodnou pomoci.

Informace a kontakty naleznete na https://www.kzcr.eu/cz/ul/verejnost/darcovstvi-krve/

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru