Na záchraně lidského života pracovala celá řada lidí. Foto: HZS Karlovarského kraje
Most

Sokolov - Páteční odpolední a noční záchranná akce v historickém dole Jeroným u Sokolova v Karlovarském kraji skončila. Záchranáři vypátrali zmizelého člověka. Bohužel už bez známek života. 

Na místě zasahovalo od pátečního odpoledne deset jednotek hasičů, společně s kolegy z Báňské záchranné služby i policejními potápěči. V dole Jeroným prováděli dva muži v rámci svého zaměstnání průzkum, při kterém se protrhla stěna, ze které se začala valit voda. Jednoho z mužů „strhla” voda s sebou, druhý dokázal utéct. 

V noci probíhalo odčerpání vody a práce potápěčů ze Zasahové jednotky Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. "V nočních hodinách byla odčerpána voda v místě, kde došlo k náhlému zaplavení. Následně bylo nalezeno tělo pohřešovaného muže, bohužel bez známek života," informovala v sobotu před osmou hodinou ranní Policie ČR.

Důl Jeroným je zaniklý cínový důl na území obce Rovná na Sokolovsku. Zachovalostí a rozlehlostí se řadí mezi nejvýznamnější památky svého druhu v Evropě.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru