Celníci na D8 chytili dvakrát více hříšníků než rok předtím. Ilustrační foto: Celní správa
Most

Ústecký kraj – Téměř 4,5 tisíce řidičů použilo v loňském roce zpoplatněné úseky dálnice D8, aniž by uhradili dálniční poplatky. Ústečtí celníci od přestupců vybrali na pokutách přes šest miliónů korun. 

Elektronickou dálniční známku nemělo mezi Prahou a státní hranicí s Německem 3 221 řidičů. „Oproti předchozímu roku, kdy celníci přistihli 1 621 řidičů, se jedná o téměř 100% nárůst přestupců. Za neuhrazení dálničního poplatku celníci loni vyinkasovali od řidičů 4,8 miliónů korun a 16 případů předali do správního řízení. Průměrná výše pokuty činila 1 500 korun," shrnul situaci mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý. 

Nedostatky celníci odhalili i u 1 261 řidičů nákladních vozidel s povinností hradit mýtné. Nejčastěji se jednalo o chybné nastavení počtu náprav. Za tyto přestupky celníci vybrali v příkazním řízení bezmála 1,4 milionů korun a 17 případů postoupili do správního řízení. „O rok dříve zjistili porušení u 932 řidičů a na pokutách vyinkasovali téměř 900 tisíc korun," dodal mluvčí.

Při kontrolách dálničních poplatků se celníci zaměřovali také na evidované nedoplatky. Od 890 kontrolovaných účastníků silničního provozu vyinkasovali na místě dlužnou částku v úhrnné výši 2 169 812 korun. „Pětatřiceti řidičům dlužníkům celníci odebrali z vozidla registrační značky do doby, než svůj dluh za dopravní přestupky uhradili," popsal Jiří Nejedlý velice účinný způsob, jak od dlužníků vymoci peníze.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru