Hořelo v komplexu obchodů uprostřed sídliště. Zdroj: FB Hasiči města Jirkov
Most

Chomutov – Policisté již znají pravděpodobného pachatele požáru, který zdevastoval obchodní centrum uprostřed sídliště na Písečné v Chomutově. Má jím být dítě, které si hrálo s pyrotechnikou.

Chomutovští policisté provedeným šetřením zjistili osobu, jejíž jednání s největší pravděpodobností zapříčinilo vznik požáru. „Jedná se o dítě mladšího školního věku, které krátce před vznikem požáru směrem k místu jeho vzniku odpalovalo pyrotechniku. Další okolnosti této události jsou předmětem šetření," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Včera kolem 17 hodin přijala policie oznámení o požáru v chomutovském nákupním centru Flora na sídlišti Písečná. Na místo bylo vysláno mimo jiné několik policejních hlídek. „Policisté zajišťovali okolí a evakuovali osoby ze dvou restaurací a cca 60 bytových jednotek blízkého panelového domu. Těm byla poskytnuta možnost přenocovat v tělocvičně základní školy, kde do rána zůstalo asi 30 osob, zatímco jejich obydlí střežili policisté," shrnula včerejší dění mluvčí. Domů se mohli obyvatelé vrátit v ranních hodinách.

Při požáru naštěstí nikdo neutrpěl vážnější zranění, dvě osoby se měly nadýchat kouře a byly ošetřeny zdravotníky. Způsobená hmotná škoda by podle předběžných odhadů zřejmě měla přesahovat 10 milionů korun.

„Z dosavadního šetření můžeme vyvrátit, že by v objektu hořel sklad pyrotechniky. Na místě hořelo různé zboží, jako potraviny, nápoje anebo drogistické produkty," doplnila Miroslava Glogovská.

Policie a hasiči zveřejnili také několik záběrů z likvidace požáru. Podívat se můžete ZDE ZDE.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru