Galerie funguje dál v areálu kláštera. Je však lepší návštěvu předem domluvit. Foto: Ilona Kaulfuss
Most

Osek – V uplynulém týdnu bylo slavnostně otevřeno nové Turistické informační centrum Osek. Informovali jsme vás, že se z původních prostor v areálu oseckého kláštera přestěhovalo do přízemí zrekonstruovaného kulturního domu Stropník. S tím, že původní galerie v klášteře zůstává dál v provozu. Momentálně například poskytuje prostory expozici Hornické artefakty Podkrušnohorského hornického muzea k 90. výročí katastrofy na Dole Nelson III.

Výstava v prostorách kláštera, kde už nesedí pracovníci informačního centra, je ale po přestěhování TIC pro návštěvníky hůře dostupná. Pokud se vydáte na výstavu ve všední den a bude zavřeno, stačí zavolat na číslo, které je vyvěšené na dveřích. Otevřít vám přijde pracovnice centra, která to má ze Stropníku pár minut.

O víkendech je už situace složitější. Podle informací jedné z pracovnic turistického centra, pracují o víkendu jen dvě zaměstnankyně ze tří. Přičemž je nutné, aby jedna byla v centru a druhá provází případné zájemce o prohlídky kláštera. A těch bývá poměrně dost. To znamená, že na otevření galerie může návštěvník čekat třeba do doby, než skončí prohlídka.

Byla by škoda, kdyby galerie v klášteře přišla o své renomé. Jak pracovnice centra zmínila, veškeré organizační záležitosti se ještě dolaďují. Turistické informační centrum je přestěhované týden. Proto je třeba ze strany návštěvníků více trpělivosti. Je rovněž dobré plánovanou návštěvu galerie telefonicky dopředu oznámit.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru