Drogy do věznice pašovala i 73letá žena. Foto: PČR
Most

Lounsko – Kriminalisté lounského územního odboru i nadále úspěšně bojují s drogovou kriminalitou. V rámci odhalování trestné činnosti na úseku omamných a psychotropních látek zadrželi a následně i obvinili devět osob z různých koutů České republiky.

„K samotnému zadržení došlo v úzké spolupráci s Vězeňskou službou ČR, a to přímo při očekávané předávce drog ve Věznici Všehrdy. Žena ve věku 74 let pronesla do věznice balíček s marihuanou, pervitinem a fentanylovými náplastmi v podprsence, přičemž během řádně povolené návštěvy tyto drogy předala odsouzenému. Toto jednání zaznamenali naši “operativci“ ze služby kriminální policie a zakročili," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

Podrobným vyslýcháním zainteresovaných osob bylo následně zjištěno, že dotyční měli jako sofistikovaná organizovaná skupina distribuovat různé zakázané látky do věznice na Lounsku a Chomutovsku. Drogy měli pašovat skrze doručovatelskou službu společně s kosmetikou, dopisy nebo dokonce uschované ve zmíněné podprsence během návštěvy.

Rozpletení případu bylo složité a časově náročné, protože se trestná činnost odehrávala především za zdmi dvou věznic a odsouzení, kteří byli zároveň odběrateli drog a jsou stále ve výkonu trestu z obavy z případného navýšení trestů či kázeňského postihu, nechtěli s policisty spolupracovat.

„Nakonec však "mravenčí" práce přinesla ovoce a policejní vyšetřovatel koncem října zahájili trestní stíhání proti šesti mužům ve věku 27, 29, 32, 34, 38, a 39 let, dále proti třem ženám ve věku 48, 57 a 74 let pro podezření ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Některým z nich bylo také sděleno obvinění z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," dodal mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí všem obviněným trest až 10 let odnětí svobody.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru