Reprofoto z videa Policie ČR
Most

Mostecko – Na nový druh olympijského sportu, novodobý trojboj, se dali dva muži na Mostecku. Ti si zkusili hned několik disciplín, a to zběsilou a riskantní jízdu na zledovatělé silnici, běh po zasněženém poli a hru na schovávanou. V patách měli ale uniformované soupeře z řad policie, kteří v tomto klání zvítězili.

Uplynulý pátek chtěli policisté mostecké hlídkové služby zkontrolovat závodníka ve škodovce, který už tři roky zapomněl zastavit s vozem ve stanici technické kontroly. Zastavit se mu nechtělo, ani když uviděl rozblikané majáky služebního automobilu. V obci Liběšice na Mostecku sešlápl plynový pedál a na zasněžené silnici se rozhodl i se spolujezdcem ujet. Zřejmě závodnická nezkušenost zapříčinila to, že v další obci Chouč, dostal řidič smyk a narazil do jiného předjížděného automobilu.

Pak oba muži chtěli předvést svoji fyzickou připravenost, proto z vozidla vyběhli směrem do pole. Opětovné zákonné výzvy policistů běžci ale ignorovali. Po chvíli se ukázalo, že spolujezdec nemá dostatečně natrénováno a ochránci zákona ho po krátké době dostihli a omezili na osobní svobodě. Ukázalo se totiž, že na 42letého sprintera zastupujícího Žatecko vydal Okresní soud v Mostě příkaz do výkonu trestu odnětí svobody. Jeho závod tak skončil a ještě týž den byl eskortován do vazební věznice.

„K místu se sjely další policejní hlídky včetně psovoda se služebním psem. Čtyřnohý parťák se dal hned do práce a zachytil stopu. Ta vedla k dřevěné boudě u rozestavěného domu. Tam zřejmě došly síly i řidiči, který ležel a snažil se popadnout dech," popsal pokračování příběhu policejní mluvčí Václav Krieger.

Hlídka lustrací zjistila, že 36letý šofér z Mostu přišel o závodnickou licenci a má blokované řidičské oprávnění. Výzvu policistů, aby se podrobil testům na „doping“ v podobě alkoholu nebo návykových látek motorista odmítl. I ten se nedobrovolně svezl služebním vozem na oddělení. Způsobená dopravní nehoda při pronásledování a všechny napáchané přestupky zůstanou v řešení teplického dopravního inspektorátu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru